Ny chans: Riwkin och Söderberg – en okänd historia?

På grund av stort publiktryck repriserar vi samtalet som djupdyker i relationerna mellan familjerna Riwkin och Söderberg.

Känner du till Anna Riwkin-Bricks syster Eugénie Riwkin? Visste du att hon var gift med Hjalmar Söderbergs son Mikael?

Välkommen till ett samtal med Söderbergsällskapets ordförande Gustaf Neander och Judiska museets antikvarie Andreas Schein om Mikael Söderberg, Hjalmar Söderbergs son, och hans hustru Eugénie, född Riwkin, och deras livsöden. Under samtalet visar vi hittills okänt material om paret i Judiska museets samling.

Familjerna Riwkin och Söderberg var förenade genom äktenskapet mellan Mikael Söderberg (1903–1931), yngste son till författaren Hjalmar Söderberg, och Eugénie Riwkin (1903–1973), syster till fotografen Anna Riwkin-Brick. Ett samarbete mellan Judiska museet och Söderbergsällskapet.

Samtalet ingår i museets entré och betalas på plats med kort eller swish: 100 kr ordinarie, 80 kr pensionär och student.

Anmäl dig till samtalet här!

Bild: Porträtt av Eugénie Riwkin och Mikael Söderberg. Fotograf Anna Riwkin-Brick. Fotografierna kommer från Judiska museets samling.