Öppet hus för skolor på Förintelsens minnesdag

FULLBOKAT! Ta med din skolklass och uppmärksamma Förintelsens minnesdag den 27 januari på Judiska museet.

Förintelsens minnesdag
Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945.

Öppet hus för skolor på Judiska museet
På Förintelsens minnesdag 27 januari 2023 är det öppet hus för skolor på Judiska museet. Då erbjuder vi kostnadsfria specialvisningar med fokus på Sverige under Förintelsen för skolklasser från årskurs 9 och uppåt. Eleverna kommer få lära sig mer om den svenska flyktingpolitiken från 1938 till 1945, från den restriktiva flyktingpolitiken på 1930-talet till räddningsinsatserna i slutet av andra världskriget.

Visningsschema:
11.00-11.45
13.00-13.45
14.00-14.45
15.00-15.45

Boka din kostnadsfria visning genom att mejla oss på bokning@judiskamuseet.se. Glöm inte att ange vilken tid du vill boka. Först till kvarn gäller.

DIGITALA SAMTAL OCH FÖRELÄSNINGAR
Har du inte möjlighet att komma till Judiska museet? I samarbete med UR erbjuder vi två digitala program om Förintelsen som du kan visa för din klass.

Dina och Jovan Rajs – två överlevande berättar
Jovan Rajs överlevde som fånge i Bergen-Belsen, Dina Rajs hölls gömd med falska identitetshandlingar under kriget. Här samtalar Dina och Jovan Rajs om livet före, under och efter kriget. Moderator: Christina Gamstorp, Judiska museet. Tid: 52 min.
Se programmet

Svensk flyktingpolitik 1938-1945
Föreläsning med Judiska museets museilärare Andreas Schein där han berättar om den svenska flyktingpolitiken under andra världskriget. Tid: 30 min.
Se föreläsningen