Musik på kvinnoläktaren: Jonas Kullhammar

15 september gästar jazzlegenden Jonas Kullhammar, en av Sveriges namnkunnigaste jazzsaxofonister, Judiska museets konsertserie Musik på kvinnoläktaren. Under konserten förhåller han sig, på sitt sätt, till att spela på ett judiskt museum. Eventuellt blir det hemliga gäster. Garanterat blir det oförglömligt.

Jonas Kullhammar
Sedan 1994 har Jonas Kullhammar medverkat på över 150 skivinspelningar och han har fått många utmärkelser och priser, bland annat grammisnomineringar, jazzkatter, norskt spellmannpris och Django d’or. Han tog emot Arne Domnérus stipendium Guldsaxen 2006 samt Alice Babs stipendium 2008. År 2014 tilldelades han Kungliga Musikaliska Akademiens jazzpris på 100 000 kr och utsågs 2016 till årets Lars Gullin-pristagare, och året därefter tog han dessutom emot Jan Johansson-stipendiet. Hans huvudsakliga grupper har främst varit Jonas Kullhammar Quartet (fram till 2013, då gruppen lades ner), Kullrusk och Nacka Forum.

Om Musik på kvinnoläktaren
I konsertserien ”Musik på kvinnoläktaren” bjuder Alexander Freudenthal in svenska jazzmusiker till Judiska museet. Kvinnoläktaren är bevarad från den tid när museet var en synagoga 1795–1870.
– Min idé med ”Musik på kvinnoläktaren” är att några av mina favoritmusiker skall få förhålla sig till att de spelar på Judiska museet. Vad de kommer fram till blir en överraskning. Jag älskar att bli överraskad, säger Alexander Freudenthal.

Konserten betalas på plats med kort eller Swish: 200 kr ordinarie, 150 kr pensionär eller student.
Boka en plats på konserten här

Foto: David Steen