Skolprogram

1000kr

Det stora judedopet

1681 knäböjer tolv personer kring dopfunten i Tyska Kyrkan i Stockholm. De är judar och kommer från Tyskland för att konvertera till kristendomen och skapa sig ett nytt liv i Sverige. Vad driver dem till detta beslut och varför är de här?

Judiska Museets nya utställning inom ramen för projektet Traces of Existence tar sin utgångspunkt i den judiska minoritetens berättelser om mötet med det svenska samhället. Genom att koppla samman berättelser med deras autentiska plats skapas ett nytt möte med historien. Museet bjuder dessutom in sju samtida konstnärer till att tolka platser med spår av judisk existens i Sverige. Historien möter samtiden.
Judedopet väcker frågor kring vad det innebär att träda in i ett nytt samhälle. Kom och upptäck skärvorna av den judiska historien och varför den angår oss alla!

Ämne         Historia, Religion
Årskurs     4-6, 7-9, Gymnasium
Längd        60 min
Kontakt     bokning@judiskamuseet.se

Boka en visning för din grupp eller klass genom att skicka e-post till bokning[a]judiskamuseet.se alternativt ring 08-30 15 00.